Biografie

JustUs WM:

Willem Broers: gitaar, zang, arrangementen. Maja Keijer v.d. Nieuwboer: zang, gitaar, songwriter. Dit Duo werkt 20 jaar samen in de muziek. De ervaringen die ze opgedaan hebben, nemen ze mee in het creëren van hun eigen songs, dit doen ze alweer 10 jaar met veel plezier als  JustUs WM. Hun muziek laat zich omschrijven als Easy Listening. De natuur de seizoenen, en de ups-and-downs van het leven inspireren Maja om teksten te schrijven, ze ontroert en confronteert. Het is opmerkelijk hoe de muzikale creativiteit van Willem’s arrangementen, aansluiten bij de songs die Maja schrijft zoals Cirkels van de Tijd, In Stilte en Awaken me, laat je meevoeren met deze mooie liedjes, het eigen geluid van JustUs WM.

Het Enschedese duo heeft in 2013 de handen ineen geslagen en zijn de uitdaging aangegaan om samen verder te gaan..

Dit bleek een goede weg, Willem en Maja waren tot op dat moment altijd deel van een volledige band, eerst Reload een Rock ballad band bestaande uit zes leden, daarna Delight Music, in deze band speelden ze v.n.l. eigen werk.

Als duo moesten de songs opnieuw gearrangeerd worden, dat was en is nog steeds een pittige klus, want er ligt nog heel wat materiaal te wachten.

HEN_0597_resizedVan een eerste  try out als duo in Theetuin het Oorsbeck in Twekkelo 18 augustus 2013, naar leuke optredens bij Dragonheart, Restaurant het Tuindorp in Hengelo. Het cultuurpodium de Houtmaat. We zijn bij Ron Lindeman in het Radioprogramma geweest voor een interview en een live optreden. Ons jaarlijkse X-Mas afternoon op het prachtige Landgoed-AlGoed. Proeflokaal België in Almelo en Enschede etc.

Het repertoire van JustUs WM groeit gestaag en eigen songs die opnieuw gearrangeerd dienden te worden van een vier mans uitvoering naar een duo, beginnen een nieuw jasje te krijgen, mede door de creatieve en muzikale talenten van Willem.

En natuurlijk zijn er met Justus WM door de intensieve samenwerking ook weer nieuwe songs geboren.

In 2015/ 2016 kreeg JustUs WM de kans om met Erik Schenkel, Media student aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, de studio in te duiken om een eigen CD te realiseren.
cropped-IMG-20150123-WA0020_resized2.jpgErik kreeg de ruimte om zijn inspiratie en creativiteit los te laten op de prachtige songs, en dat is te horen. Anno 2017 is de CD gepresenteerd op het LandGoed AlGoed  een prachtig werk waar ze supertrots op zijn.

Nu zes jaar verder, staan Willem en Maja alweer 10 jaar op de planken als het Enschedese duo JustUs WM. Er zijn in die tijd ook weer nieuwe liedjes bij gekomen, Willem en Maja vullen elkaar heel mooi aan en dat is te horen in hun muziek.

Justus WM