Biografie

 

JustUs WM

Het Enschedese duo Willem Broers en Maja Keijer van den Nieuwboer, hebben in 2013 de handen ineen geslagen nadat Delight Music uiteen ging.

Dit bleek een geweldige uitdaging, omdat Willem en Maja tot op dat moment altijd deel waren van een volledige band, eerst Reload een Rock ballad band bestaande uit zes leden, daarna Delight Music, in deze band speelden we v.n.l. eigen werk van Maja en hebben wij de CD Autumnleaves gerealiseerd.

Als duo moesten we de songs opnieuw arrangeren en bewerken. De stijl singer/song, easy listening, begeleidt door gitaar en veelal meerstemmig.

HEN_0597_resizedVan onze eerste  try out in Theetuin het Oorsbeck in Twekkelo 18 augustus 2013, naar leuke optredens bij Dragonheart, Restaurant het Tuindorp in Hengelo. Het cultuurpodium de Houtmaat. We zijn bij Ron Lindeman in het Radioprogramma geweest voor een interview en een live optreden. Ons jaarlijkse X-Mas afternoon op het prachtige Landgoed-AlGoed. Proeflokaal België in Almelo en Enschede etc.

Ons repertoire groeit en eigen songs die geschreven zijn door Maja, en waarvan de meeste songs, opnieuw gearrangeerd dienden, te worden van een vier mans uitvoering naar een duo, beginnen een nieuw jasje te krijgen, mede door de creatieve en muzikale talenten van Willem.

En natuurlijk zijn er met Justus WM door de intensieve samenwerking ook weer nieuwe songs geboren, zoals Misty Shadows, waarvan Willem de muziek schreef en Maja een eigen tekst op de plank had liggen die precies klopte, ook Rust and Dust, is daar een voorbeeld van.

In 2015/ 2016 kregen wij de kans om met Erik Schenkel, Media student aan het ArtEZ conservatorium in Enschede, de studio in te duiken om onze CD te realiseren.
cropped-IMG-20150123-WA0020_resized2.jpgErik kreeg de ruimte om zijn inspiratie en creativiteit los te laten op onze songs, en dat is te horen. In één woord Prachtig en de songs blijven groeien. Nu anno 2017 is de CD  klaar, en zijn wij super trots op wat we samen gecreëerd hebben.

Middels een CD presentatie zullen wij dit 27 mei 2017 live ten gehore brengen op het Landgoed AlGoed

Justus WM